top of page
Pilates στα MEGA GYM

Pilates

­­­PILATES Matwork:

Αποτελεί κάτι παραπάνω από μία μέθοδος γυμναστικής.

Είναι μία πλήρης μελέτη του ανθρώπινου σώματος.

Τα οφέλη του Pilates Matwork

Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε στην Αμερική  από τον J.H. Pilates  που συνδύασε τις βασικές αρχές της γιόγκα και άλλων παραδοσιακών μεθόδων άσκησης ,που προέρχονται από τις ανατολικές φιλοσοφίες, με τη μεταγενέστερη δυναμική των ασκήσεων στις δυτικές μεθόδους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης εντάσσουν το pilates στο καθημερινό τους πρόγραμμα με πολλά και μακροπρόθεσμα οφέλη, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος βασίζεται στην αρχή της πειθαρχίας στην κίνηση χωρίς την σωματική καταπόνηση.

Η βασική αρχή της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος – η κοιλιακή περιοχή. H κοιλιά κρατά μέσα της  μια βαθιά δύναμη, που βρίσκεται σε κατάσταση "νάρκης", στην πλειοψηφία των ανθρώπινων σωμάτων. O έλεγχός της ξεκινά βαθιά, από τους εσωτερικούς μύες, που εφάπτονται στην σπονδυλική στήλη. Η ενδυνάμωση του σώματος μέσω, κυρίως, ισομετρικών ασκήσεων που εστιάζουν στην άσκηση σώματος και μυαλού ώστε να συνεργάζονται. Στόχος η συνολική καλή κατάσταση του ανθρώπου που ασκείται με τη μέθοδο pilates και με σκοπό να χτιστεί ένα υγιές σώμα και ένα υγιές μυαλό. Αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για αποκατάσταση τραυματισμών ή χρόνιων παθήσεων για την εξάλειψη του πόνου και των δυσλειτουργιών του σώματος.

 

Είναι ένα ασφαλές, λογικό σύστημα ασκήσεων που σε βοηθά  να αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Διδάσκει επίγνωση του σώματος, την  καλή στάση που πρέπει να έχεις σε συνδυασμό με εύκολη, χαριτωμένη κίνηση. Η μέθοδος Pilates βελτιώνει επίσης την ευλυγισία, την ευκινησία και την οικονομία της κίνησης. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην  ανακούφιση  του  πόνου στην πλάτη.
Δεν έχει σημασία η ηλικία ή η φυσική κατάσταση σου, η μέθοδος θα λειτουργήσει για σένα. Σύμφωνα με την SGMA που πραγματοποιεί δημογραφικές στατιστικές, μόνο στις ΗΠΑ σχεδόν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι (9.000.000.000) συμμετείχαν στην μέθοδο Pilates το 2009,που αποτελεί μια συγκλονιστική αύξηση 456% την καταγραφή, το 2000.Και η συμμετοχή αυξάνεται συνεχώς έως σήμερα.

Pilates Mega Gym

Μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην υγεία σας χωρίς να στρεσάρεται το σώμα.

  • Μια αναζωογονητική προπόνηση νου-σώματος.

Δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή, σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης και της πυελικής ευθυγράμμισης, όπως επίσης και στην επικέντρωση στην ομαλή, ρέουσα κίνηση, θα γίνει η τόνωση  του σώματός  σας. Μπορείτε πραγματικά να μάθετε πώς να ελέγχετε τις κινήσεις σας. Στο Pilates η ποιότητα της κίνησης αποτιμάται πάνω από την ποσότητα των επαναλήψεων. Η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη, και σας βοηθά να εκτελέσετε  κινήσεις με τη μέγιστη δύναμη και αποδοτικότητα. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μαθαίνετε να αναπνέετε σωστά μειώνοντας κατά πολύ το άγχος.

  • Αναπτύξτε ένα ισχυρό κορμό - επίπεδη κοιλιά και μια δυνατή πλάτη.

Οι ασκήσεις Pilates αναπτύσσουν έναν ισχυρό «πυρήνα» ή το κέντρο του σώματος. Ο πυρήνας αποτελείται από τους κοιλιακούς μύες, μαζί με τους μύες πλησιέστερα προς την σπονδυλική στήλη. Ο έλεγχος του κορμού επιτυγχάνεται με την ενδυνάμωση του κορμού, της λεκάνης και της περιοχής της μέσης.

  • Αποκτήστε ομοιόμορφους, γερούς και με ευλυγισία μύες.

Οι περισσότερες συμβατικές ή παραδοσιακές προπονήσεις είναι η μεταφορά του βάρους, που φέρουν και τείνουν να οικοδομήσουν βραχυπρόθεσμα ογκώδης μυς, αποτελώντας έναν τρόπο πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς. Το pilates επιμηκύνει, ενισχύει  και βελτιώνει  την ελαστικότητα των μυών και την κινητικότητα των αρθρώσεων. Ένα σώμα με ισορροπημένη δύναμη και ευλυγισία είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστεί.

  • Δημιουργήστε ένα ομοιόμορφα «ρυθμισμένο» σώμα, τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων, καθώς και την πρόληψη των τραυματισμών.

Στο ίδιο πνεύμα, πολλές από αυτές τις συμβατικές μεθόδους προπόνησης τείνουν να λειτουργούν με τον ίδιο μυς. Αυτό οδηγεί τους αδύνατους μύες να τείνουν να γίνονται πιο αδύναμοι και οι δυνατοί μύες τείνουν να γίνονται ισχυρότεροι. Το αποτέλεσμα είναι η μυϊκή ανισορροπία - μια κύρια αιτία καταπόνησης και χρόνιου πόνου στην πλάτη. Στη μέθοδο Pilates ολόκληρο το σώμα, ακόμα και τους αστραγάλους και τα πόδια γυμνάζονται. Καμία ομάδα μυών δεν είναι πάνω ή κάτω, επικρατέστεροι ή υποδεέστεροι . Ολόκληρο το μυϊκό σας είναι σε ισορροπία, βοηθώντας να απολαύσετε τις καθημερινές δραστηριότητες και τα σπορ με μεγαλύτερη ευκολία, καλύτερη απόδοση και λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές επαγγελματικές αθλητικές ομάδες και αθλητές χρησιμοποιούν τώρα Pilates, σαν ένα κρίσιμο μέρος της προπόνηση τους.

bottom of page